Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avotakka pihakeittiöön.

Lähetetty 19.11.2016

Muurasin syksyllä omakotitalon piharinteessä sijaitevaan pihakeittiöön avotakan. Asiakas pinnoittaisi itse takan luonnokivillä.

Pihakeittiö muodostuu yksilappeisesta katosta sekä neljästä pyöreästä kattoa kannavasta pilarista. Pihakeittiössä on vain yksi seinä, jonka muodostaa luonnonkivilohkareinen piharinne.

Avotakka muurataan asiakkaan toiveesta kivilohkareiden väliin mahdollisimman huomaamattomaksi.  Asiakas oli valanut kivilohkareiden varaan betonisen takan perustuksen. Suunnittelun ja mitoituksen jälkeen aloitin muuraustyön tulipesästä. Muurasin tulipesän venäläisestä tulitiilestä, sivuseinät syrjälleen ja takaseinän lappeelleen. Avotakan rungon muurasin normaalireikätiilestä (NRT 75) Weberin ML 5 muurauslaastilla. Avotakan muuratun rungon ja kluonnonkivilohkareiden väliin jäävän tilan täytin lega-soralla.

Avotakan rungon ja tulipesän aukkojen ylityksiin valoin etukäteen valmiiksi tulenkestävästä valumassasta ylityspalkit. Valmiit palkit nopeuttavat työtä, ovat vahvat käytössä ja siistit silmälle. Hormin muurasin pyöreistä betonisista pilariharkoista. Hormi pinnoitettiin palovillalla ja peltikuorella.

Rappasin takan pintakiviasennuksen vaatimaan suoruuteen. Käteväkäsinen asiakas pinnoitti avotakan Lapista tuoduilla ohuehkoilla luonnonkivillä. Kivet hän kiinnitti takan pintaan saneerauslaastilla ja täytti saumat maakostealla muurauslaastilla.

Avotakka on toiminut moitteetta antaen lämpöä ja tunnelmaa alkutalven koleisiin iltoihin.

 

                                        

 

                          Muurataan yhdessä turvallisesti tiilestä.